Idea Real Estate Investment

Managementul Proprietatii  !

In zilele noastre, in care viata ni se scurge intr-un ritm trepidant, timpul a devenit o resursa foarte scumpa.

IREES  se adreseaza in primul rand proprietarilor de imobile sau investitorilor in domeniul imobiliar, ce nu au timp a le administra.

IREES ia stressul administrarii acestor imobile de pe umeri oferindu-le servicii complete  de administrare al proprietatilor imobiliare.

Prin administrarea imobilelor intelegem:  repararea tuturor instalatiilor, reconditionarea si renovarea imobilului, plata facturilor necesare intretinerea lui, inchirierea imobilului + reprezentarea in relatiile cu clientii si cu administratia locala sau a blocului dupa caz. 

Time Money Property Management

Nu in ultimul rand amintim si avantajul ca la încheierea contractului prețul apartamentului va fi mai ridicat decat cel initial,  pentru ca noi am investit atent  in acest apartament și pentru ca tot noi ne vom ocupam de promovarea lui pana la închiderea tranzacției de vânzare cumpărare.

Idea Real Estate Investment

Ce presupune managementul proprietatii ?

A da o proprietate spre închiriere nu presupune doar găsirea chiriaşului potrivit şi colectarea chiriei. Acest proces implică promovarea proprietăţii, realizarea contractului de închiriere şi înregistrarea acestuia la Finanţe, mentenanţa apartamentului în cazul defecţiunilor, asigurarea efectuării plăţilor aferente utilităţilor, răspunderea la solicitările chiriaşilor, organizarea şi supervizarea procesului de mutare, etc.

 

Unii proprietari consideră că cea mai logică soluţie constă în apelarea la o companie de property management pentru ca imobilul să fie supravegheat îndeaproape. Pe de altă parte, există şi proprietari care aleg să se ocupe singuri de tot ceea ce înseamnă administrarea apartamentului.

Pentru a înţelege utilitatea contactării unei astfel de firme, este important să clarificăm ceea ce ea poate oferi şi care sunt situaţiile în care acest serviciu este vital.

punem proprietatile la treaba.

 

 

 

 

 

Idea Real Estate Investment

Ce este

Property management ?

Acest domeniu implică managerierea unei proprietăţii de către o terţă parte – firmele specializate. Acestea se ocupă în mod direct de relaţia cu chiriaşii pentru proprietari, pentru a economisi timp, de promovarea proprietăţii, de respectarea legilor şi regulilor zonei în care se află localizată aceasta, de realizarea actelor necesare închirierii, colectarea chiriei, reparaţiile şi mentananţa sau plângerile chiriaşilor. În plus, o companie de acest gen contribuie prin know-how-ul şi experienţa sa în administrarea proprietăţii, astfel încât să maximizeze profitul pe investiţia făcută în imobil.

În plus, o companie de acest gen contribuie prin know-how-ul şi experienţa sa în administrarea proprietăţii, astfel încât să maximizeze profitul pe investiţia făcută în imobil.

Dacă proprietarii oscilează între a apela la o firmă de property management şi a-şi administra singuri apartamentul, aceştia ar trebui să ia în considerare anumiţi factori pentru a lua decizia potrivită.

Cand este indicat a se apela la un serviciile de property management?

Cand este indicat a se apela la un serviciile de property management?

În situaţia în care se deţine mai mult de o proprietate. Cu cât o persoană deţine mai multe proprietăţi date spre închiriere, cu atât este mai rentabil să apeleze la serviciile unei firme specializate pe property management, deoarece va economisi timp şi bani.

Proprietarul nu locuieşte în apropierea imobilelor date spre închiriere.

În această situaţie, angajarea unei firme de management al proprietăţilor poate constitui o mişcare isteaţă pentru rezolvarea problemelor urgente de care proprietarul nu se poate ocupa de la distanţă.

Proprietatea este doar o investiţie. Proprietarii pot privi imobilul drept o simplă investiţie şi doresc să fie implicaţi puţin sau chiar deloc în administrarea sa. În acest caz, o firmă de property management rezolvă orice problemă ce survine în relaţionarea cu chiriaşul şi cu partea administrativă a imobilului.

Managerierea proprietăţii nu constituie principalul job al proprietarului.

Timpul poate fi limitat, aspect valabil şi în cazul proprietarului. De vreme ce această activitate nu reprezintă un job full-time, acesta nu va găsi în permanenţă disponibilitatea pentru a se ocupa de apartament. De asemenea, angajarea unei firme de administrare reprezintă o investitie bună dacă, pe viitor, proprietarul plănuieşte să-şi extindă portofoliului de proprietăţi, sau să organizeze şi să finanţeze o serie de renovări pentru a-şi maximiza profitul.

Proprietarii nu doresc să devină angajatori.

Angajarea unui administrator rezident sau personal care să îi ajute în ceea ce presupune administrarea proprietăţii implică salarii, taxe, cerinţe numeroase şi consideraţii juridice. Dar, pentru că o firma de administrare a proprietăţii este un contractor independent, se pot astfel evita complicaţiile ulterioare ale statutului de angajator.

Proprietarii nu doresc să stabilească şi să menţină legătura cu chiriaşii, în special cu cei străini. Relaţionarea cu chiriaşii presupune timp, deplasări regulate la proprietate şi efort pentru îndeplinirea tuturor nevoilor legate de apartament. În ceea ce priveşte situaţia în care proprietatea este închiriată de persoane vorbitoare de o altă limbă decât cea nativă proprietarului, lucrurile se pot complica şi mai mult. În astfel de cazuri, compania de property management intermediază relaţiile, ajută chiriaşul în înţelegerea tuturor responsabilităţilor şi drepturilor sale şi transformă procesul de închiriere într-unul facil.

Când  nu este necesar serviciul de property management ?

Când nu este necesar serviciul de property management ?

Proprietari deţin un singur imobil şi îl dau parţial în chirie. În situaţia în care o persoană deţine o singură garsonieră sau apartament şi dă spre închiriere doar o cameră sau două, apelarea la o companie de property management nu este indicată.

Proprietatea este ocupată de o persoană apropiată.

Proprietatea este ocupată de o persoană apropiată. Există cazuri în care apartamentul proprietarului este dat spre folosinţă unui prieten sau unei rude. Relaţionarea cu aceste persoane este una nonformală, bazată pe prietenie şi nu reprezintă o obligaţie atât de dificilă de îndeplinit, iar proprietarul altfel negociază condiţiile şi costurile de închiriere. Prin urmare, o firma specializata pe property management nu şi-ar găsi utilitatea în acest caz.

Idea Real Estate Investment

Avantajele serviciilor de administrare a proprietatii :

Creste valoarea proprietatii

IREES investeste in acele proprietati pe care le inchiriaza ridicandu-le astfel valoarea la sfarsitul perioadei contractate.

Time=Money IREES

Timp !

Timpul este o resursa ireversibila si din ce in ce mai scumpa. Prin delegarea administrarii proprietatii , evitati o serie de pierderi de timp inevitabile , de drumuri uneori inutile cu de stressul specific gasirii unui client de incredere.

Time Money Property Management

Venit sigur si constant !

Prin administrarea proprietatii de catre noi, riscul de a nu fi inchiriata este preluat de noi. Totodata, avand cunostintele necesare pietei imobiliare, gasim mai usor clienti de incredere.

IREES_tranzactii imobiliare t

Profesionalism si seriozitate .

Imobilul va fi administrat cu profesionalism interventiile fiind facute de firme specializate cu tehnicieni autorizati in reparatii si instalatii ce intervin cu promptitudine atunci cand sunt solicitati !

Idea Real Estate Investment

Management de Proiect :

Managementul de Proiect de la IREES este o urmare a folosiriii capabilitatilor ingineresti din domeniul constructiilor si a amenajarilor civile.

“Am ales sa lucram cu D-nul Vasii privind  Managementul si gestionarea santierului  Sinagoga din  Cetate in Timisoara avand anterior acestui proiect o experienta incheiata cu succes,  unde a dat dovada de seriozitate si prompitudine in gestionarea si rezolvarea problemelor aparute . Proiectul din Timisoara ne-a confirmat inca odata ca D-nul Vasii a administrat si a incheiat contractul in timpul stabilit si in bugetele alocate.”

Cornel Cusner

Director General , RUSTIC SRL

Idea Real Estate Investment

Alte servicii de la IREES

IREES

Contactati-ne si stabiliti o intalnire . . .

9 + 11 =

IREES Harta Google